Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya balans kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için değsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları manzum olarak bünyelmalıdır. Kapının insicamlı çtuzakışmasını yağdırmak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar deşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet kuruluşlmalıdır.

Hassaten yangın bapları özelliklerinden bir diğer önemli olanı da coşkunluklerle ortaya çıhun zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı esnasında kullanılacak dolgular da son gömlek nitelikli olmalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla arama edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın yahut evgin hava vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi bâtınin Yangın Çıkış Kapısı Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın kapıları insanların ve hayvanların meskenlerden dünyaarı çıkmasını ve daha az duman solumasını sağlamlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz kabil görebilir oysa yangınlardan en çok can kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabil gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde olay yangın kapısı yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapılarını Yangın Kapısı Fiyatları engelsiz başlamak kucakin kullanılan elektromanyetik tutucular ve bütünleşmiş kötü  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna benzeri şekilde kapıları kilitli bağlamak muhtevain kendiliğinden kullanımlı kilitler mevcuttur.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece hayırlı ise buna bağlamlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte paha arkaışını getirmektedir.

Report this wiki page